Cukiernia Verdi - informacje
Jesteśmy małą cukiernią z wieloletnią tradycją sięgającą lat pięćdziesiątych ubiegłego stulecia. Pieczemy według starych sprawdzonych receptur oraz domowych przepisów przekazanych przez kucharki które kiedyś piekły na weselach.
Początki cukierni sięgają lat 50-tych ubiegłego stulecia. W 2006 roku cukiernia została odkupiona przez pracownika firmy, w której zostały zachowane dotychczasowe receptury i tradycje, oraz został powiększony asortyment zgodnie z nowoczesnymi trendami, lecz bazującymi na naturalnych składnikach. Cukiernia od tego czasu nosi nazwę Verdi. Wyrabiamy ciasta na produktach najwyższej jakości oparte o tradycyjne receptury, bez dodatku środków chemicznych i zastępczych.
Ciasto wypiekamy w piecu węglowym tylko na naturalnych składnikach bez dodatku polepszaczy, sztucznych aromatów i barwników. Do przygotowywania ciast biszkoptowych jak i drożdżowych używamy tylko najlepszych składników, takich jak: masło, jaja, biały twaróg, naturalna śmietana, spirytus, rum, amaretto, wanilia oraz belgijską czekoladę.